Forum forum.JEZIORA.com Strona Główna forum.JEZIORA.com
Augustów, Giżycko, Mikołajki, ruciane Nida i inne - opinie, komentarze, porady ... wspomnienia, najlepsze i najgorsze ... noclegi, imprezy, jedzenie

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy życie w pełnej obecności naprawdę daje większy spokój?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.JEZIORA.com Strona Główna -> Bezpieczeństwo w Augustowie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mixon

PostWysłany: Sob Maj 09, 2026 2:30 am    Temat postu: Czy życie w pełnej obecności naprawdę daje większy spokój? Odpowiedz z cytatem

Ostatnio coraz częściej słyszę, że wiele problemów bierze się z tego, że człowiek ciągle myśli albo o przeszłości, albo o tym, co będzie jutro. W efekcie nawet kiedy mamy chwilę wolnego, głowa dalej pracuje i trudno naprawdę odpocząć. Zacząłem się więc zastanawiać nad tematem życia „tu i teraz”, bo podobno większa obecność pomaga lepiej radzić sobie ze stresem i emocjami. Szukając różnych materiałów trafiłem na temat obecność i przyznam, że wygląda to interesująco nawet dla osób, które wcześniej nie miały kontaktu z duchowością. Nie chodzi mi o jakieś radykalne zmiany w życiu, ale bardziej o nauczenie się spokojniejszego podejścia do codzienności. Myślicie, że człowiek naprawdę może poprawić swoje samopoczucie dzięki większej obecności i świadomemu przeżywaniu chwili, czy to bardziej modne hasło niż realna pomoc?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.JEZIORA.com Strona Główna -> Bezpieczeństwo w Augustowie Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: